Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

All i want for Christmas ...

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και κάποιοι από εμάς σκεφτόμαστε τι δώρα να πάρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Με τους ανθρώπους που ήμαστε πιο κοντά και υπάρχει μεγαλύτερη οικειότητα συχνά μας κάνουν ή κάνουμε την ερώτηση "Εσύ τι δώρο θέλεις για τα Χριστούγεννα;" 





Δυστυχώς όμως λόγο της οικονομικής κατάστασης τα βαλάντια είναι περιορισμένα και έτσι δυσκολευόμαστε να αντεπεξέλθουμε.
 Λοιπόν έχω να κάνω μία πρόταση, αντί φέτος τα Χριστούγεννα να ανταλλάξουμε υλικά αγαθά ας ανταλλάξουμε πράξεις αγάπης και ευγνωμοσύνης ο ένας προς τον άλλον και προς το σύνολο της κοινωνίας. Ας ζητήσουμε να μας φέρουν για δώρο μία φιάλη αίμα (όχι δεν είμαι βρικόλακας), ας ζητήσουμε από τον άλλο να γίνει εθελοντής αιμοδότης, δεν κοστίζει τίποτα, μόνο χρόνο και που ξέρετε μπορεί κάποια μέρα αυτό το αίμα να γυρίσει σε εμάς τους ίδιους. Ας του ζητήσουμε αυτό το χρόνο να κάνει ανακύκλωση (αν ήδη δεν κάνει), ας του ζητήσουμε να γίνει εθελοντής, έστω και για μία μόνο φορά, σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Μπορούμε να ζητήσουμε να κάνει  μία καλή πράξη, να βοηθήσει με κάποιον τρόπο κάποιον συνάνθρωπο του, που έχει ανάγκη από κάποιου είδους βοήθεια αλλά χωρίς να δώσει χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται να δώσει είναι λίγο από το χρόνο του και ένα κομμάτι από τον εαυτό του. Ξέρω πως αυτό είναι το πιο δύσκολο δώρο από όλα.
 Η εμπειρία μου έχει δείξει πως σε όσους το έχω ζητήσει οι περισσότεροι τελικά προτίμησαν να χαλάσουν χρήματα για να αγοράσουν ένα δώρο. Επίσης σε όσους εγώ δεν αγόρασα δώρο πχ στα γενέθλια τους αλλά δώρισα τα χρήματα σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο όνομα τους η αντίδραση που είχαν ήταν απορίας ακόμα ένιωσαν και ότι τους προσέβαλα. Δεν ξέρω θέλω να ελπίζω πως η έλλειψη χρημάτων θα μας φέρει πιο κοντά και θα καταλάβουμε επιτέλους πως τα υλικά αγαθά δεν είναι αυτά που μένουν, οι πράξεις μόνο μένουν στο τέλος και τίποτε άλλο. 
Οπότε ας προσπαθήσουμε φέτος τα Χριστούγεννα να μην κάνουμε ή να μην ζητήσουμε δώρα που δεν έχουν σημασία αλλά δώρα/πράξεις που να βοηθήσουν τον κόσμο μας, θα κάνουν την ζωή μας να έχει νόημα και θα μείνουν πάντα χαραγμένα στις καρδιές μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου