Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Που θα φάμε σήμερα? Suba στο Κολωνάκι

Το Suba είναι ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο που βρίσκεται στο Κολωνάκι, Σκουφά 56 και Σίνα. Όσοι από εσάς αγαπάτε την γιαπωνέζικη κουζίνα θα γνωρίζεται ήδη πως στην Ελλάδα οι τιμές σε αυτού του είδους τα εστιατόρια ξεκινάνε από 35 περίπου ευρώ το άτομο. Το Suba ευτυχώς κυμαίνεται σε αυτή την κατηγορία και εννοείται ότι αναφέρομαι σε τιμές χωρίς το αλκοόλ. 


Λοιπόν στην επίσκεψη μας σε αυτό το εστιατόριο παραγγείλαμε διάφορα πιάτα αλλά αυτά που ξεχώρισαν ήταν η γιαπωνέζικη πατατοσαλάτα (6,00 ευρώ) και το καρπάτσιο από λαβράκι (8,50 ευρώ). Το sashimi σολομού (5,00 ευρώ) και το nigiri χέλι (2,50 ευρώ) που δοκίμασα ήταν φρέσκα και αρκετά νόστιμα. Επίσης ένα άλλο πιάτο που βρήκα τέλεια μαγειρεμένο ήταν το μοσχάρι teppanyaki (14,00 ευρώ) αλλά δυστυχώς ο chef το είχε κόψει σε τόσο χοντρά κομμάτια που ήταν αδύνατον να το φας και καταφέραμε τελικά να το γευτούμε σωστά μόνο όταν ζητήσαμε να μας το ξανακόψει σε λεπτότερες φέτες.
Τώρα το πιάτο που δεν θα πρότεινα είναι η σαλάτα με σπανάκι και σπαράγγια (7,00 ευρώ) και αυτό γιατί ήταν τόσο πικρή που κυριολεκτικά δεν τρωγότανε. Όσο για το maki california (10,00 ευρώ) που δοκίμασα το βρήκα εντελώς αδιάφορο και σίγουρα χρειάζεται δουλειά αν θέλει να ξεχωρίσει. Και τέλος η τάρτα λεμονιού (6,50 ευρώ) που πήρα για επιδόρπιο ήταν αρκετά νόστιμη και δροσιστική. 
Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα... το σέρβις ήταν καλό, η ατμόσφαιρα ικανοποιητική, καλύτερα να κάνετε κράτηση και μιας και το μαγαζί είναι στο κέντρο υπάρχουν αρκετοί τρόποι να φτάσετε εκεί χωρίς να πάρετε το αυτοκίνητο γιατί το παρκάρισμα είναι αρκετά δύσκολο.
 Η βαθμολογία που θα βάλω σε αυτό σε αυτό το εστιατόριο είναι 8/10. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου